Kinderopvang baby's & peuters

Kinderopvang is een basisvoorziening. Jonge kinderen, van 0 tot 3 jaar, en hun ouders maken er om allerlei redenen gebruik van. Opvang heeft uiteraard een praktisch nut: het stelt ouders in staat om hun gezinstaken te combineren met alle andere rollen die ze in de samenleving opnemen. Maar bovenal heeft opvang ook een pedagogische functie: kinderen zetten in de opvang hun eerste stappen in de wijde wereld, ze maken vriendjes, leren samen spelen en samen delen en worden geprikkeld om allerlei nieuwe dingen te ontdekken.

Ruim werkveld, talloze medewerkers

Elke dag zetten professionals zich daar met hart en ziel voor in. Kinderbegeleiders, leidinggevenden en pedagogisch coaches, kaderfuncties en beleidsactoren… In de groepsopvang en de gezinsopvang werken ontzettend veel mensen. In overleg met de ouders staan ze in voor de zorg, vol aandacht voor het welzijn en de ontplooiing van elk kind. Dat doen ze samen met de gezinnen en met organisaties uit de buurt.

Samen met de professionals

VBJK ondersteunt dit werk door onderzoek en vernieuwende projecten op te zetten. Op die manier blijven we de voortdurende professionalisering ondersteunen en de ontwikkeling van toegankelijke en kwaliteitsvolle kinderopvang verder stimuleren. We doen dit - al vele jaren - op het kruispunt van praktijk, onderzoek en beleid. Eén ding staat vast: VBJK ontwikkelt elke vernieuwing samen met de talloze professionals die zich elke dag met hart en ziel voor kinderopvang inzetten. Kind & Gezin ondersteunt VBJK hierin.