Abonneer je nu!

Kindertijd: ons nieuwe blad voor de kinderopvang!

Kindertijd
Dat is de naam van ons nieuwe, volledig Vlaamse blad voor kinderopvang. In juni 2021 stopte namelijk de samenwerking met het Nederlandse KIDDO en ontwikkelden we ons eigen blad.

Kindertijd is een blad voor en door begeleiders van jonge kinderen. Mensen die in hun job werken met jonge kinderen en hun ouders, voornamelijk in voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang, maar ook in de instap- en kleuterklassen, of de Huizen van het Kind.

Het gaat over een job waarin mensen ‘tijd maken voor kinderen’, maar het gaat ook over de ‘tijd die kinderen doorbrengen als ze jong zijn (ook en vooral in de opvang)’. Bovendien is ‘kindertijd’ een woord met veel inlevingskracht en positieve connotaties, want wie kijkt niet graag (nostalgisch) terug naar zijn eigen kindertijd?

Kindertijd wil informeren, inspireren en innoveren. Het blad wil de kinderbegeleider versterken en waarderen op een laagdrempelige, verbindende en positieve manier.

Abonneer je hier

Ben je student? Dan kan je een studentenabonnement nemen.