Gezocht: projectmedewerker ILIAS 11/02/2021

VBJK zoekt een tijdelijk projectmedewerker (30 tot 50% - tot 12/2022) met interesse voor leiderschap en diversiteit binnen teams.

VBJK vzw zet zich in voor de Vernieuwing van Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen. Het gaat onder meer over de kinderopvang van baby’s en peuters, het kleuteronderwijs, buitenschoolse opvang en preventieve gezinsondersteuning. We ondersteunen en versterken professionals in deze sectoren, zodat zij elke dag pedagogische kwaliteit bieden in hun werk met kinderen en gezinnen. VBJK doet dit via uiteenlopende projecten en op verschillende niveaus: van begeleidingstrajecten en pionierswerk tot onderzoek en beleidsvoorbereidend werk.

VBJK is op zoek naar een collega die in nauwe samenwerking het ILIAS-project wil vormgeven en uitvoeren. ILIAS staat voor Inclusief Leiderschap In het Aanmoedigen van Samenwerking. Het ILIAS-project wil het inclusief leiderschap versterken om de samenwerking tussen een diversiteit aan basismedewerkers in de sectoren die werken voor jonge kinderen te bevorderen. Hierdoor voelen individuele basismedewerkers zich meer autonoom, verbonden en competent (ABC) en is er een sterkere samenwerking op teamniveau.

In dit ILIAS-project staan volgende doelstellingen voorop:

 1. Inzicht bieden in hoe inclusief leiderschap wordt gedefinieerd en ingevuld in basisvoorzieningen voor jonge kinderen.
 2. Inzicht bieden in belangrijke noodzakelijke voorwaarden voor inclusief leiderschap in basisvoorzieningen voor jonge kinderen.
 3. Het ontwikkelen van een coachingstraject om inclusief leiderschap te versterken en zo de medewerkers te versterken en samenwerking binnen een divers team te bevorderen in basisvoorzieningen voor jonge kinderen.
 4. Inzicht bieden in hoe een leidinggevende vorm kan geven aan een verandertraject in het eigen team.

In dit project werk je nauw samen met een collega van VBJK en het Steunpunt Diversiteit en Leren. Samen met dit ILIAS-projectteam ondersteun je 8 Vlaamse pilots uit de kinderopvang, kleuterscholen, opvang voor schoolgaande kinderen en preventieve gezinsondersteuning. Je geeft mee vorm aan het ILIAS-coachingstraject, bestaande uit een lerend netwerk en individuele ondersteuning. Daarnaast zet je een uitwisselingstraject op met internationale partners uit Italië, Kroatië en Slovenië. Meer informatie over dit project vind je hier

Ben je een gedreven, sociale persoon die sterk is in het coachen van personen in een leidinggevende functie? Heb je kennis van de sector ‘basisvoorzieningen voor jonge kinderen’? Werk je graag in een klein, gepassioneerd team, maar kan je ook voldoende zelfstandig werken? Dan is deze functie ongetwijfeld iets voor jou!

Functieomschrijving

 Samen met het ILIAS-team, sta je in voor:

 • Het ILIAS-coachingstraject met acht Vlaamse pilots uit de sector van voorschoolse basisvoorzieningen. Hiervoor organiseer je bijeenkomsten van het lerend netwerk, bied je input over inclusief leiderschap en omgaan met een divers team, faciliteer je reflectie in groep, bied je individuele ondersteuning, zorg je voor verslaggeving en opvolging.
 • Het transnationaal uitwisselingstraject met partners uit Italië, Kroatië en Slovenië. Hiervoor organiseer je de bijeenkomsten, zorg je voor uitwisseling van expertise, het stimuleren van reflectie, en verzorg je een studiebezoek.
 • Het organiseren van een klankbordgroep met relevante actoren uit het werkveld.
 • Het uitwerken van ILIAS-tools: een inspiratiegids, een podcast en een Engelstalige webinar.

Daarnaast neem je deel aan een supervisie met een critical friend om ook je eigen expertise te verbreden en te reflecteren over het ILIAS-traject.

Wie zien we uitblinken in deze functie?

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in de humane wetenschappen of daarmee gelijkgestelde ervaring.
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van groepen of veranderingsprocessen.
 • Je hebt interesse in de thema’s leiderschap en omgaan met diversiteit.
 • De sector van basisvoorzieningen voor jonge kinderen boeit je.
 • Je bent creatief ingesteld, neemt graag initiatief en werkt proactief en resultaatsgericht.
 • Je bent een teamspeler en een vlotte communicator die in staat is professionelen te motiveren voor veranderingen die de kinderen, de ouders en de lokale samenleving ten goede komen.
 • Je hebt een vlotte pen.
 • Ervaring in het maken van vormingsproducten is een pluspunt.
 • Je kan je uitdrukken in het Engels.
 • Je gelooft in de meerwaarde van diversiteit in teams.

VBJK wil de samenleving, waarvoor ze zich inzet, zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Wat krijg je ervoor in de plaats?

 • Je komt terecht in een hecht team van enthousiaste collega’s in een tof kader.
 • Je werkplek, net buiten Gent centrum, is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (volledig terugbetaald). Kom je met de fiets, dan ontvang je een fietsvergoeding.
 • Een plek waar je uitgedaagd wordt om te leren, maar ook alle kansen krijgt om te groeien.
 • Een deeltijds contract (30 tot 50%) van bepaalde duur (tot 12/2022).
 • Loon volgens barema PC 329.01 (inclusief vakantiegeld en eindejaarspremie). Relevante anciënniteit wordt in rekening gebracht.
 • 20 wettelijke vakantiedagen (voor een voltijdse medewerker) + collectieve sluiting tijdens Gentse Feesten en tussen Kerst en Nieuwjaar.

Enthousiast of nieuwsgierig naar meer informatie?

Bezorg jouw motivatiebrief en curriculum vitae aan Hester Hulpia, via hester.hulpia@vbjk.be. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie projectmedewerker’. Je kan je kandidaat stellen tot en met woensdag 24 februari 2021. Indien je ons kan overtuigen, word je uitgenodigd voor een online kennismakend gesprek dat zal plaatsvinden op 2, 3 of 4 maart 2021.

Heb je nog vragen? Neem contact op met Hester, via 0474 29 00 59, hester.hulpia@vbjk.be.

Archief nieuwsberichten