Gezocht: algemeen coördinator voor VBJK

VBJK is op zoek naar een algemeen coördinator die samen met de inhoudelijke coördinator en de financieel verantwoordelijke het dagelijkse bestuur van de organisatie verder vorm wil geven.

Wat doet VBJK?

VBJK vzw zet zich in voor de Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen. Wij streven naar voortdurende verbetering van de toegankelijkheid en kwaliteit van de kinderopvang van baby’s en peuters, het kleuteronderwijs, de buitenschoolse opvang en preventieve gezinsondersteuning. Wij ondersteunen en versterken professionals in die organisaties, zodat zij elke dag pedagogische kwaliteit bieden in hun werk met kinderen en gezinnen. VBJK doet dat via zeer uiteenlopende projecten en op verschillende niveaus: van begeleidingstrajecten en pionierswerk tot onderzoek en beleidsvoorbereidend werk. Ook internationaal uitwisselen en samenwerken is een keurmerk van VBJK.

Meer informatie over de thema’s waarbinnen we actief zijn en de projecten die we uitvoeren vind je op: www.vbjk.be

Ben je een gedreven, sociaal persoon die sterk is in samenwerken en het aansturen en coachen van medewerkers? Heb je kennis van de sector ‘basisvoorzieningen voor jonge kinderen’? Heb je kennis van werken met jonge kinderen en hun gezin? Ben je sterk in het uitschrijven van projectvoorstellen en in beleidsmatig werken? Werk je graag met een klein, gepassioneerd team? Dan is de functie van algemeen coördinator binnen VBJK ongetwijfeld iets voor jou!

Takenpakket algemeen coördinator

·       Je geeft het dagelijks bestuur van VBJK vorm samen met de inhoudelijke coördinator en de financieel verantwoordelijke. In samenwerking met hen, ben je verantwoordelijk voor de goede werking van de organisatie.

·       Je bent het eerste aanspreekpunt voor het Bestuur & de Algemene Vergadering. Je neemt deel aan vergaderingen van het Bestuur en de Algemene Vergadering en bereidt die samen met de voorzitter voor.

·       Je tekent het strategisch beleid en de meerjarenplanning uit in nauwe samenwerking met het team en Bestuur.

·       Je stuurt het team aan, voert functioneringsgesprekken en volgt de personeelsplanning op, steeds in samenwerking met de inhoudelijke coördinator.

·       Je bent het gezicht en aanspreekpunt van VBJK naar buiten toe en verzorgt de relaties met onze Vlaamse en internationale kernpartners.

·       Je voert een inhoudelijk sterk PR- en communicatiebeleid i.s.m. de communicatieverantwoordelijke. Je volgt ook de koers en voortgang van het VBJK-tijdschrift Kindertijd mee op.

·       Je voert een financieel beleid i.s.m. de financieel verantwoordelijke en het Bestuur.

·       Op het vlak van fondsenwerving verken je nieuwe opportuniteiten en volg je die op.

·       Je werkt mee aan kennisontwikkeling, onderzoeks- en innovatieprojecten en verspreiden van inzichten en inspiratie naar praktijk en beleid. 

Wie zien we uitblinken in deze functie?

·       Je hebt een masterdiploma in de humane wetenschappen of daarmee gelijkgestelde ervaring.

·       Je voelt een sterke drive om in samenwerking met partners uit praktijk en beleid te streven naar een rijke leefomgeving en gelijke kansen voor elk kind en zijn/haar gezin.

·       Kennis van de sector van het jonge kind en projectsubsidies is een pluspunt.

·       Je bent een echte people manager met ervaring in leidinggeven.

·       Je kan strategisch en beleidsmatig denken. Opportuniteiten zet je om in acties.

·       Je schrijft sterke projectvoorstellen uit.

·       Het schrikt je niet af om ook de financiële gezondheid van de organisatie mee op te volgen, in nauwe samenwerking met de financieel verantwoordelijke.

·       Je communiceert vlot, zowel gesproken als schriftelijk, en kan je vlot uitdrukken in het Engels. Kennis van het Frans is een pluspunt.

·       Je weet hoe een extern netwerk en partnerships uit te bouwen.

·       Je bent resultaatgericht, stressbestendig, diplomatisch en veranderingsgericht.

·       Je gelooft in de meerwaarde van diversiteit in teams.

VBJK wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Wat krijg je ervoor in de plaats?

·       Een fulltime of deeltijds contract (80 tot 100%) van onbepaalde duur.

·       Loon volgens barema PC 329.01 (inclusief vakantiegeld en eindejaarspremie). Relevante anciënniteit wordt in rekening gebracht.

·       Een hecht team van enthousiaste collega’s in een tof kader.

·       Een werkplek, net buiten Gent centrum, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (volledig terugbetaald). Kom je met de fiets, dan ontvang je een fietsvergoeding.

·       Een plek waar je uitgedaagd wordt om te leren, maar ook alle kansen krijgt om te groeien.

·       20 wettelijke vakantiedagen (voor een voltijdse medewerker) + collectieve sluiting tijdens Gentse Feesten en tussen kerst en nieuwjaar.

Enthousiast?

Solliciteer tot en met donderdag 14 april 2022 door een sollicitatiebrief met cv te sturen naar Fran.devos@vbjk.be. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie algemeen coördinator’. 

Voor meer info over de job kan je terecht bij Fran Devos, via het algemeen nummer van VBJK: 09 232 47 35 of Fran.devos@vbjk.be

Een jury maakt een eerste selectie op basis van je sollicitatiebrief en je cv. De gespreksronde vindt plaats op woensdag 20 april 2022.