DECET

DECET wil de kennis en vaardigheden van kinderen en volwassenen versterken zodat zij samen kunnen werken aan basisvoorzieningen waarin iedereen welkom is en zich goed voelt. Daarvoor brengt DECET in haar netwerk verschillende Europese organisaties samen die zich voor kwaliteitsvolle basisvoorzieningen inzetten. DECET werkt ook projecten uit waarin verschillende Europese partners samenwerken.

in 1998 was VBJK een van de medeoprichters van het DECET netwerk, we namen ook jarenlang deel aan de Raad van Bestuur. Sinds 2014 is VBJK niet langer lid, maar de DECET principes over respect voor diversiteit houden we in ons werk nog steeds in ere.

DECET partners

Vandaag zijn de partners van DECET: ACEPP, Acrianca, Ana del Bario Training and Consulting, CREC, EDENN, Ina Kindergarten, ISTA, Korein, Men In Childcare, Mutant, Newman UC, PCMNE, RIEPP, Rosa Sensat, Σχεδία (Schedia), University of Northampon en University of Roehampton (Early Childhood Research Centre).

Samen met DECET en partners bracht VBJK verschillende films en brochures uit en werkten we aan verschillende projecten over diversiteit.

 

Bestel de DECET-handleiding.