Bouwen aan je eigen draagkracht

Werken in de gezinsopvang is een mooie maar uitdagende job. Twee werkmappen helpen onthaalouders om stil te staan bij hun eigen draagkracht:

  • Werkmap draagkracht voor kandidaat onthaalouders
  • Werkmap draagkracht voor werkende onthaalouders

In gesprek gaan

Opgelet! Deze werkmappen bevatten geen instrument om draagkracht te meten. Bedoeling is niet om iemands draagkracht te evalueren, maar om erover in gesprek te gaan. Hoe schat een kandidaat onthaalouder zijn/haar draagkracht in? Wat kan de draagkracht van een werkende onthaalouder verder versterken?

8 bouwstenen + werkbladen

Elke draagkrachtmap omschrijft acht bouwstenen van draagkracht (wat geeft steun, wat niet?). Elke map bevat werkbladen waarop je je eigen draagkracht kunt uittekenen. Een schets die nooit af is, altijd in verandering. Er is ook telkens een POP, een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Individueel of samen te gebruiken

Beide werkmappen zijn geschreven op maat van onthaalouders, zij kunnen ze zelfstandig gebruiken. Tegelijk is het interessant om samen de oefeningen in de werkmap te bespreken. Je kunt deze map dus perfect gebruiken tijdens huisbezoeken en opvolggesprekken, in opleidingen en lerende netwerken.

Bestellen of downloaden

Je kunt de verschillende onderdelen van de werkmap gratis downloaden. Als je graag de echte werkmap wil gebruiken (mooi vormgegeven en tastbaar), stuur VBJK dan een mailtje!

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Sandra

Video

Foto's

Medewerkers

Partners

  • Europees Sociaal Fonds

    VBJK heeft verschillende projecten bij ESF, het Europees Sociaal Fonds. Ook onze AMIF projecten hore...