Transitions: making schools ready for young children and families (AM)

26/04/2019 - 26/04/2019

Transities, zoals de overgang van thuis of de kinderopvang naar het kleuteronderwijs: daar ben je als beleidsmaker of expert nauw bij betrokken. Daarom nodigen wij je persoonlijk uit op dit internationale symposium waar je met 80 andere beleidsmakers en stakeholders ideeën kunt uitwisselen.

Vier pilootprojecten in Engeland, Slovenië, Italië en België (Aalst) hebben die uitdagingen van transities succesvol aangepakt. In lerende netwerken dachten ze na over hoe je voorzieningen voor jonge kinderen meer kindrijp kunt maken in plaats van de kinderen louter schoolrijp te maken.

Op basis van hun successen schuiven ze Europese beleidsaanbevelingen naar voor. Daarop zal een internationaal en Vlaams beleidspanel debatteren. Wilt je er graag bij zijn? Schrijf je hier in vóór 7 april. Plaatsen zijn beperkt.

Wat mag je verwachten?

Een voormiddag waarin je met 80 beleidsmakers en stakeholders uitwisselt over innoverende praktijken in de transitieproblematiek.

 

Praktisch

Wanneer?
Vrijdag 26 april 2019, van 9 tot 14 uur (inclusief netwerklunch)

Waar?
Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel

Inschrijven?
Plaatsen zijn beperkt, schrijf snel in als je dit internationale symposium niet wilt missen. Deadline voor inschrijven: 7 april.

Kostprijs?
Helemaal gratis. Kun je zelf niet komen, laat je dan gerust vervangen door een collega. Annuleren kan tot 11 april. Als je ingeschreven bent, maar niet komt, vragen we een annulatievergoeding van 50 euro.

Programma?
Hier vind je het volledige programma.

Contact?
Caroline Boudry, caroline@vbjk.be, 0474 46 79 66