Goedele De Nil wordt nieuwe algemeen coördinator bij VBJK

Vanaf 1 september wordt Goedele De Nil de nieuwe algemeen coördinator bij VBJK, expertisecentrum voor Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen. Al meer dan 30 jaar werkt VBJK via projecten, onderzoek en beleidsadvies aan kwaliteit en vernieuwing in kinderopvang (0-12), kleuteronderwijs en gezinsondersteuning.

Goedele De Nil studeerde orthopedagogie en klinische psychologie en startte haar loopbaan in de jeugdhulp. Daarna werkte ze zeventien jaar aan HOGENT. Naast lector, in onder meer de vakken psychologie en gezinsondersteuning, was ze ook opleidingsvoorzitter in de opleiding Bachelor in de Orthopedagogie. Ze ontwierp curricula, werkte aan kwaliteitsontwikkeling en -borging en ontwikkelde mee een nieuw strategisch plan voor HOGENT. Daarnaast volgde ze een postgraduaat Publiek en Social Profit Management in de Antwerp Management School (AMS) en werkte ze een jaaropleiding Narratieve Therapie af. Ze is een enthousiaste mama van twee opgroeiende tieners, is een fervent stoffencollectioneur en een creatieve naaister. Als bewonderaar van kunst in al haar vormen, geniet ze volop van de mooie dingen rondom haar.

Goedele De Nil: ‘Mijn contact met jongeren, hun gezinnen en hun netwerk heeft me mee gevormd tot de persoon die ik op vandaag ben. Ik ben sterk betrokken en geëngageerd. Goede praktijken zoeken en ontwikkelen op zowel maatschappelijk als op organisatieniveau is een belangrijke drive in mijn werk. Dat samen met een sterk team kunnen realiseren, is wat ik het liefst doe. De afgelopen jaren heb ik veel facetten van het hoger onderwijs kunnen verkennen. Stilaan voelde ik de nood om terug dichter bij het werkveld ervaring op te doen, en impact te realiseren in een organisatie die bovendien actief is in de wereld van jonge kinderen, waar we zoveel ten goede kunnen veranderen.

Daarom kom ik zo graag werken voor VBJK. Het is een kwaliteitsvolle organisatie met een gewaardeerde stem in het werkveld. Beleid, praktijk en onderzoek komen er samen. Kinderen, ouders én professionals staan er centraal. VBJK houdt vinger aan de pols van de wereld van kinderopvang en kleuteronderwijs dankzij het magazine Kindertijd, het blad voor en door begeleiders van jonge kinderen. Het is een sterk team dat uitdagingen aandurft. Het geeft me energie om te kunnen werken in een innovatieve en wendbare structuur waar kwaliteit voorop staat. Ook ik bijt me graag vast in vernieuwende projecten, met veel drive en vanuit een positieve blik. Als algemeen coördinator, maar ook als uitgesproken teamspeler, wil ik mee creatief denken en inzetten op innovatie. Vanuit een gemeenschappelijke visie samenwerken en verbinden voorbij de muren van de organisatie, geeft inspiratie en schept kansen.’

Michel Vandenbroeck, voorzitter van het bestuur van VBJK, is verheugd met de nieuwe algemeen coördinator: ‘Ik leerde Goedele De Nil kennen als gedreven docente en opleidingsverantwoordelijke. Ze kan goed luisteren, maar stelt ook kritische vragen en kan out of the box denken. Ze brengt een pak expertise in, waarmee ze ons zal ondersteunen en uitdagen. VBJK is mede dankzij de ervaring van het huidige team in goede handen.’