Knopjesman

Voor en na school gaan heel wat kinderen uit de kleuterklas en het lager onderwijs naar de opvang. Wil je dat ze deze vrije tijd als échte vrije tijd ervaren, dan zorg je dat kinderen in jouw opvang keuzes kunnen maken. Want vrije tijd is doen wat je graag doet. Alleen spelen of met vrienden? Actief of liever rustig? Onder begeleiding of op zichzelf? Knopjesman laat zien hoe het er aan toe gaat in verschillende initiatieven voor buitenschoolse opvang in Brussel. Samen met organisaties en scholen uit de buurt creëren de begeleiders een brede waaier aan keuzeactiviteiten om vrije tijd voor kinderen boeiend te maken.

Nest- en webfunctie

In de bijhorende handleiding gaan we dieper in op de betekenis van vrije tijd voor kinderen, op de nest- en webfunctie van buitenschoolse kinderopvang. Hoe zorg je dat kinderen zich in de opvang thuis voelen? Een welkom en veilig klimaat scheppen: dat is werken aan een warm nest. Hoe zorg tegelijk ook dat kinderen vanuit de opvang de wijde wereld kunnen intrekken? Verrassende activiteiten aanbieden en verbinding maken met de organisaties uit de buurt: dat is werken aan een uitgebreid web. In de handleiding vind je tekst en uitleg, citaten, denkvragen, leestips …

Werkinstrument

Film en handleiding zijn handige werkinstrumenten voor teams. Samen zetten deze tools je op weg om verder te werken aan fijne tijd in de opvang.

Online en internationaal

Je vindt de Knopjesman ook in de iTunes App Store. 

Op DVD is Knopjesman verkrijgbaar:

  • met Franse ondertiteling | L’homme aux boutons
  • met Engelse ondertiteling | Buttonman
  • met Duitse ondertiteling | Knöpfchenmann
VBJK
VBJK
VBJK