KIDDO ontbijt 2020 geannuleerd

25/04/2020 - 25/04/2020

UPDATE. Helaas: door de coronacrisis is KIDDO ontbijt van zaterdag 25 april geannuleerd. Maar niet getreurd: we werken volop verder aan de organisatie van KIDDOdag op vrijdag 18 september. Hopelijk tot dan!

 

Heb je KIDDOdag 2019 gemist? Niet getreurd. Want in een speciaal zaterdagvoormiddagprogramma krijg je een best of. Voor iedereen in de gezinsopvang en de groepsopvang die er niet bij kon zijn. Voor iedereen met interesse in de eerste keer. Voor iedereen met goesting in meer!

Workshop 'Zindelijk worden: spannend!'

Zindelijk worden, dat is best spannend voor de kinderen ... en voor de ouders. Wanneer is een kind klaar voor het potje? Hoe vang je de signalen op? En hoe ondersteun je als kinderbegeleider kinderen en ouders positief bij dat proces? In deze workshop kan je terecht met al je vragen daarover.

Deze workshop wordt begeleid door Jolien Laridaen, psycholoog en psychotherapeut Pediatrie UZ Gent en freelance medewerker VCOK.

Workshop 'Verwonder & bewonder: baby’s ontdekken zichzelf en de wereld'

Theo wrijft met zijn voeten over de grond, zijn tenen krullen, hij zwaait met een been en zo draait hij zacht op zijn zij. Voor de allereerste keer! Hoe creëer je als kinderbegeleider kansen tot ontdekken tijdens zorg-en spelmomenten? Hoe sta je telkens opnieuw stil bij die mooie, krachtige ervaringen van kinderen? En hoe deel je die met de ouders? Aan de hand van getuigenissen van kinderbegeleiders, filmpjes en foto’s observeer je het spel van Theo en vele andere baby’s.

Deze workshop wordt begeleid door Isa Deschuyteneer, Emmi Pikler®pedagoog, centrum Zon en Maan en freelance medewerker VCOK. 

Programma

  • 9 uur: onthaal met ontbijt
  • 9.30 uur: welkom, korte inleiding
  • 10 tot 11 uur: workshop 'Zindelijk worden: spannend!'
  • 11uur: koffiepauze
  • 11.15 tot 12.15 uur: workshop 'Verwonder en bewonder: baby's ontdekken zichzelf en de wereld'
  • 12.15 tot 12.30 uur: afronden, korte uitleiding 

Praktisch

Datum? Zaterdag 25 april, van 9 tot 12.30 uur. 

Prijs? 30 euro, ontbijt inbegrepen.

Locatie? VCOK/VBJK, Raas Van Gaverestraat 67a, 9000 Gent, hier vind je alvast een routebeschrijving

Inschrijven? Inschrijven kan via de knop rechts bovenaan deze pagina.