Wanda gaat internationaal

Een reflectieve houding is een essentieel onderdeel van professionaliteit in Early Childhood Education and Care (ECEC). Wanda is een methode die het reflecteren in groep ondersteunt. En precies omdat Wanda zo krachtig en gebruiksvriendelijk werkt, gaat het internationaal.

Meer dan zomaar een vertaling

Landen als Tsjechië, Hongarije, Kroatië en Slovenië zetten de methodiek van Wanda in om het professioneel leren te ondersteunen. Dit vraagt om meer dan een letterlijke vertaling. In online intervisiemomenten en live trainingssessies begeleiden we de deelnemende landen om de methodiek voor praktijkanalyse in de eigen context te implementeren.

Samen bespreken we ook hoe het prototype uit Vlaanderen kan aangevuld worden met ervaringen uit de partnerlanden. Uiteindelijk wordt het oorspronkelijke Wanda-pakket herwerkt en uitgebreid met niet-talig materiaal en een nieuwe handleiding met bijkomende tips en achtergrondinformatie. Online verschijnen er filmpjes en extra oefeningen.

Wanda verkrijgbaar in Europa

De nieuwe Wanda toolbox – verrijkt met ervaringen uit andere landen – is nu verkrijgbaar in het Engels, Nederlands, Kroatisch, Tsjechisch, Sloveens en Hongaars. Wanda wordt internationaal verdeeld door Step by Step in Tsjechië, Partners Hungary Foundation in Hongarije, Open Academy Step by Step in Kroatië en Educational Research Institute Step by Step in Slovenië.

VBJK
VBJK
VBJK