Bestel deze publicatie

Publicatietype: papier (boek, brochure, werkmap, rapport ...)
Prijs: € 17
Bestel

Wanda

‘Waarom doen we wat we doen?’ Door hierbij stil te staan, veranderen prakijken. Wanda is een methodiek die het reflecteren in groep ondersteunt, op een waarderende manier. De methode is ontwikkeld in het Wanda-project.

Werken met de Wanda methodiek

Met dit pakket kun je aan de slag met Wanda. De handleiding vertelt hoe je waarderende praktijkanalyse om te beginnen kunt introduceren en nadien begeleiden. Je ontdekt de vijf bouwstenen van waarderende praktijkanalyse en de randvoorwaarden. Je krijgt zicht op de voorbereiding die nodig is, zicht op de terugkerende fasen van elke sessie en op de aspecten die je achteraf moet opvolgen. Ook de verschillende rollen van de analysebegeleider komen aan bod.

Getuigenissen, concrete casussen en handige materialen

De getuigenissen van deelnemers en begeleiders en enkele concrete casussen uit Wanda-sessies maken alles heel tastbaar. Je krijgt bovendien echt werkmateriaal! Het pakket bevat 7 Wanda-brillen, een affiche met het kernproces, een affiche met werkafspraken, een werkschriftje, 9 vragenkaarten, een deelnemerskaart, 8 toen-nu-dan schijven en een spiekfolder voor de analysebegeleider.

Breed inzetbaar

Omdat je Wanda kunt inzetten in teams, studentengroepen, intervisiegroepen en lerende netwerken is dit pakket gericht naar teamleiders, leidinggevenden, docenten en pedagogisch coaches.

Wanda gaat internationaal

Deze Wanda handleiding is ook in het Engels verkrijgbaar.

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Sandra.

Foto's

VBJK_handleiding_WANDA_reflectie_instrument
VBJK_Wanda_handleiding