Wordt verwacht

Evoluties in de samenleving, bewegingen op de arbeidsmarkt, trends in de leefwereld van kinderen en gezinnen, verschuivingen in pedagogische ideeën: ze hebben stuk voor stuk een invloed op het werk in de basisvoorzieningen voor jonge kinderen.

Opkomende thema's

VBJK werkt nationaal en internationaal samen met praktijkmedewerkers, beleidsmakers en onderzoekers. Daardoor zijn we goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Onderwerpen die de komende jaren aan belang zullen winnen, proberen we ruim op voorhand te exploreren. Werken aan vernieuwing in de basisvoorzieningen voor jonge kinderen betekent voor ons dan ook: projecten en onderzoek opzetten rond thema’s die de komende jaren aan belang zullen winnen.

Meteen mee

Op die manier brengt VBJK nieuwe ideeën mee tot ontwikkeling. We bekijken eerst hoe ze opgepikt worden en verspreid raken en geven er pas daarna een gepaste verzamelnaam aan. Zo houdt VBJK de vinger aan de pols: door er niet meteen de vinger op te leggen. Precies daarom is deze rubriek er eentje om in de gaten te houden. Want met deze opkomende thema’s weet je als eerste welke richting het zal uitgaan.

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Hester Hulpia