DuJo-workshop

28/10/2022 - 28/10/2022

In het DuJo-project experimenteerden verschillende proeftuinen met de functie kinderbegeleider in kleuteronderwijs en opvang. Concreet werkten kinderbegeleiders zowel in de buitenschoolse opvang als in de kleuterklas ter ondersteuning van de kleuterleerkracht. Deze manier van werken is interessant voor zowel kinderbegeleiders en leerkrachten als kleuters.

De ervaringen in de proeftuinen leverden interessante inzichten op over de meerwaarde van de functie, de mogelijkheden en knelpunten en de benodigde ondersteuning. Het DuJo-project maakte ook werk van methodes om uitwisseling en samenwerking tussen kinderbegeleiders, (kleuter)leerkrachten en betrokken leidinggevenden te stimuleren.

Tijdens de workshop maak je met dit alles kennis. Je gaat in deze workshop praktisch aan het werk: je analyseert je eigen werking, wisselt uit en verzamelt ideeën over hoe je dit in je eigen context kunt gebruiken.

Bekijk de aankondiging!

Voor wie?

  • Directies, leidinggevenden, beleidsmedewerkers en pedagogisch coaches of ondersteuners actief in basisonderwijs en buitenschoolse opvanginitiatieven

  • Medewerkers van steden en gemeenten, verantwoordelijk voor regie BOA (Buitenschoolse Opvang en Activiteiten).

Bij voorkeur, neem je deel met minstens twee personen die actief zijn in respectievelijk een buitenschools opvanginitiatief en een basisschool. Het buitenschoolse opvanginitiatief en de basisschool werken samen of wensen dit in de toekomst te doen.

Wanneer?

Vrijdag 28 oktober van 9.30 u. tot 16 u.

Waar?

Opgroeien
Hallepoortlaan 27, 1060 Sint-Gillis (Brussel)

Inschrijven?

Stuur een mail naar sandra.vandermespel@vbjk.be