Jan Peeters

Jan Peeters stond in 1986 mee aan de wieg van VBJK. Hij was meteen een pionier op vele vlakken. Hij introduceerde het werken met filmmateriaal en maakte van mannen in de kinderopvang een belangrijk thema. Hij zette zich in voor verschillende internationale projecten en werkte mee aan talloze films en publicaties.

In 2008 doctoreerde Jan Peeters op het thema professionalisering. In zijn boek De warme professional en ook in zijn recent onderzoekswerk vertelt hij over het competente systeem en de randvoorwaarden voor kwaliteitsvolle organisaties. Bovenop professionalisering is ook transitie een van zijn kernthema’s. De laatste jaren zet Jan zich mee in voor een goede start van kinderen in het kleuteronderwijs.

En terwijl Jan zijn tanden in inhoud zette, leidde hij VBJK vele jaren in goede banen. In de functie van algemeen coördinator stuurde hij ook heel sterk de internationale werking van VBJK aan. Jan was (en is) – ook internationaal – een veel gevraagde spreker. Op Research Gate vind je talrijke artikels over zijn onderzoekswerk.

Na zijn pensioensfeest (2018) blijft Jan betrokken. Vanuit VBJK werkt hij als vrijwilliger verder in een aantal internationale projecten. Hij staat ook nog steeds klaar voor advies, VBJK kan verder nog een beroep doen op zijn kennis en inzichten.

Wil je contact opnemen met Jan Peeters? Stuur hem een mailtje!