ISSA conferentie 2017 in Gent 03 - 06/10/2017

De internationale ISSA conferentie van 2017 gaat voor het eerst door in Gent!

Samen met Stad Gent en Universiteit Gent haalt VBJK het jaarlijkse ISSA congres naar Gent. Een unieke kans voor Belgische beleidsmakers, onderzoekers, opleidingsverantwoordelijken, praktijkmedewerkers en andere betrokkenen om deze internationale conferentie bij te wonen.

Competent systeem

De wereld verandert vandaag met een enorme snelheid. Die snelheid vraagt om substantiele verschuivingen in de manier waarop basisvoorzieningen voor jonge kinderen georganiseerd, bemand, bestuurd, gefinancierd en ondersteund worden. Tenminste, als we het ongelooflijke belang van deze basisvoorzieningen voor kinderen, families en gemeenschappen willen valideren. 

3 hoofdthema's

De ISSA conferentie van oktober 2017 buigt zich over de grootste uitdagingen en kansen die zich vandaag in ECEC aandienen.

Tussendoor... ECEC is de internationaal gekende afkorting van Early Childhood Education and Care. Bij VBJK zijn dat de basisvoorzieningen voor jonge kinderen. 

De ISSA conferentie brengt drie grote thema's die de uitdagingen en thema's duiden in verschillende onderdelen van het competent systeem. Op die manier willen we samen op weg naar:

1. competente ECEC medewerkers en voorzieningen

2. competente ECEC samenwerkingsverbanden

3. competent ECEC bestuur en beleid

 

Call for proposals

Op de ISSA congrespagina vind je alvast een call for proposals. Ook de registratie loopt. Verder is nog uitkijken naar de details van de keynote sprekers en de workshops. VBJK werkt mee aan het programma, hier en via facebook blijf je als eerste op de hoogte.
 
Volg #ISSAGhent17

Overzicht evenementen