KIDDO ontbijt in Gent

24/03/2018 - 29/11/2021

Na de KIDDOdag 2017 kwam de vraag naar meer... In een speciaal zaterdagvoormiddagprogramma krijgen jullie een best-off. Voor iedereen in de gezinsopvang en de groepsopvang die er niet bij kon zijn. Voor iedereen met interesse in spelen. Voor iedereen met goesting in meer!

Inleiding 'Spelen? Kinderspel!'

Waarom is spel zo belangrijk? Wat zijn goede pedagogische activiteiten? Kun je inspelen op de signalen van kinderen en tegelijk een en ander voorbereiden? Hoe werk je met de verschillende ervaringsgebieden? 

Deze (korte!) inleiding wordt gebracht door Caroline Boudry, projectmedewerker VBJK en bekend van de Okiddo-rubriek: pedagogische activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar in KIDDO.

Workshop 'Boek op schoot'

Hoe maak je kinderen hongerig voor boekjes, taal en verhaal? Wat zijn de kneepjes van creatief voorlezen? Met enkele simpele trucjes krijg je kleine kabouters, boekenbeesten en leesfeeën op het puntje van hun stoel en laat je ze klappertanden van spanning of kriebelen van plezier. Je krijgt ook tips om in te spelen op wat kinderen tijdens een verhaal zelf allemaal te vertellen hebben.

Deze workshop wordt begeleid door Isabelle Desegher, VCOK freelancer, Vertelf en psychotherapeut.

Workshop 'Sherborne'

Een creatieve en plezierige methode om met baby's en peuters te bewegen. Via speels contact groeit het vertrouwen en het lichaamsbesef van kinderen. In Sherborne kunnen kinderen zichzelf uiten, contact met anderen aangaan en genieten van lijfelijkheid. Je ondervindt het eerst zelf aan den lijve, daarna leggen we de link naar bewegen met jonge kinderen.

Deze workshop wordt begeleid door Monique Melotte, VCOK freelancer en internationaal Sherborne begeleider.

Programma

  • 9u: onthaal met ontbijt
  • 9u30: welkom, korte inleiding
  • 10u: workshop 'boek op schoot' en 'Sherborne'
  • 11u: koffiepauze
  • 11u15: workshop 'Sherborne' en 'boek op schoot'
  • 12u15: afronden, korte uitleiding

Elke deelnemer zal de twee workshops kunnen volgen. 

Praktisch

Datum? Zaterdag 24 maart, van 9u tot 12u30.

Prijs? 15 euro, ontbijt inbegrepen.

Locatie? VBJK / VCOK, hier vind je alvast een routebeschrijving.

Inschrijven? Inschrijven kan via de knop rechts bovenaan deze pagina.

Nog dichter bij?

Is het ontbijt in Gent voor jou te ver? Dan kunnen je en je collega kinderbegeleiders of onthaalouders op zaterdag 21 april ook aansluiten op het ontbijt in Roeselare. Hier vind je het programma en alle info.