Klein_Kunst 05/10/2018

Cultuur voor de allerjongsten? Jawel! KIDDOdag 2018 wordt een speciale editie, we slaan de handen in elkaar met Kind & Gezin en Cultuur.

KIDDOdag 2018

Waarom gaat KIDDOdag de culturele toer op? Wie zelf al eens met heel jonge kinderen naar een museum trok of met baby's naar een muziekvoorstelling op maat, weet hoe hard ze daarvan kunnen genieten. Met grote ogen, zintuigen op scherp en vol verwondering geven jonge kinderen zich over aan artistieke prikkels.

Omdat we geloven dat de kinderopvang en andere organisaties die met gezinnen werken, hieraan veel plezier kunnen beleven en ook hun steentje kunnen bijdragen, organiseren we een KIDDOdag met focus op cultuur voor de allerjongsten: Klein_Kunst!

Tegelijk nodigen we de cultuurhuizen uit om kennis te maken met gezinsondersteunende organisaties (zoals de Huizen van het Kind) en met de kinderopvang (gezinsopvang, groepsopvang, buitenschoolse opvang tot 6 jaar).

Want voor kunstenaars en culturele centra zijn jullie organisaties belangrijke partners om gezinnen en jonge kinderen te bereiken. Bovendien is het voor cultuurhuizen bijzonder interessant om de pedagogiek met jonge kinderen beter te leren kennen. Want hoe pak je dat nu het beste aan, kunst op maat van jonge kinderen? Wat werkt in een groep jonge kinderen?

Programma in de maak

Op Klein_Kunst kom je alles te weten over het belang van kunst en cultuur voor de allerjongsten.

Je zal ook kunnen proeven van voorstellingen, buggytours in musea, erfgoed, het aanbod van bibliotheken...

We gaan op zoek naar atelieristas, artistieke pedagogische coaches in de kinderopvang.

We brengen praktijkverhalen van lokale samenwerkingsverbanden, waarbij kinderopvang, Huizen van het Kind, artistieke organisaties en cultuurhuizen de handen in elkaar slaan.

Én er is tijd en ruimte om onderling heel veel uit te wisselen. Wie weet heb je op het einde van de KIDDOdag een visitekaartje van een theatergezelschap op zak, een afspraak met het lokaal cultureel centrum en wilde plannen voor een artistieke activiteit in jouw organisatie. 

We zijn het programma nog volop in elkaar aan het boksen, maar het zal beslist de moeite zijn!

Een tipje van de (praktische) sluier

Voor wie? Voor iedereen die werkt met gezinnen en kinderen tussen 0 en 6 jaar. 

Prijs? 45 euro, prijs nog onder voorbehoud.

Waar? Leuven! We proberen hieraan ook praktijkbezoeken aan verschillende cultuurhuizen en kinderopvangorganisaties te koppelen.

Inschrijven? In het voorjaar vind je hier alle nodige informatie. Via onze facebookpagina blijf je ook op de hoogte.

 

 

Overzicht evenementen