Klein_Kunst

5/10/2018 - 29/11/2021

Cultuur voor de allerjongsten? Jawel! Klein_Kunst dompelt je onder in de verwondering en verbeelding van baby’s en peuters, en hoe die door kunstprikkels extra aangewakkerd kunnen worden.

Het is een speciale editie van KIDDOdag, waarvoor we de handen in elkaar slaan met Kind & Gezin en Cultuur.

Vrijdag 5 oktober

Kom vrijdag 5 oktober naar de Minnepoort in Leuven.

In de voormiddag proef je in het plenaire deel van een muziekvoorstelling op maat. In de centrale lezing vertelt Ingrid Wolff over 2 Turven Hoog: een artistiek festival voor de aller-, aller-, allerjongsten.

Na de lunch kun je kiezen uit een waaier aan doe-sessies, inspirerende praktijkverhalen en lezingen.

Voor wie?

Voor iedereen die werkt met gezinnen en kinderen tussen 0 en 6 jaar.

Klein_Kunst is een dag voor de kinderopvang en alle organisaties die met gezinnen werken. En tegelijk een dag voor kunstenaars en culturele organisaties!

Want als we de handen in elkaar slaan, kunnen we gezinnen en jonge kinderen bereiken. Daarom zal er op Klein_Kunst zeker ook tijd en ruimte zijn om onderling uit te wisselen.

Bekijk het programma, schrijf je in

  • onthaal vanaf 8u30
  • start om 9u30
  • 12u: lunch
  • vanaf 13u: twee opeenvolgende keuzesessies
  • laatste keuzesessie eindigt om 16u
  • aansluitend receptie
  • prijs: 45 euro

Klik hier voor het volledige programma, kies je deelsessie en schrijf je in.

Waarom gaat KIDDOdag dit jaar de culturele toer op?

Wie zelf al eens met heel jonge kinderen naar een museum trok of met baby's naar een muziekvoorstelling op maat, weet hoe hard ze daarvan kunnen genieten. Met grote ogen, zintuigen op scherp en vol verwondering geven jonge kinderen zich over aan artistieke prikkels.

Omdat we geloven dat de kinderopvang en andere organisaties die met gezinnen werken, hieraan veel plezier kunnen beleven en ook hun steentje kunnen bijdragen, organiseren we een KIDDOdag met focus op cultuur voor de allerjongsten: Klein_Kunst!

Tegelijk nodigen we de cultuurhuizen uit om kennis te maken met gezinsondersteunende organisaties (zoals de Huizen van het Kind) en met de kinderopvang (gezinsopvang, groepsopvang, buitenschoolse opvang tot 6 jaar).

Want voor kunstenaars en culturele centra zijn jullie organisaties belangrijke partners om gezinnen en jonge kinderen te bereiken. Bovendien is het voor cultuurhuizen bijzonder interessant om de pedagogiek met jonge kinderen beter te leren kennen. Want hoe pak je dat nu het beste aan, kunst op maat van jonge kinderen? Wat werkt in een groep jonge kinderen?

Precies daarom is er Klein_Kunst: een dag die je wil prikkelen voor cultuur voor de allerjongsten.