ILIAS | Inclusief Leiderschap in het Aanmoedigen van Samenwerking

28/02/2023 - 28/02/2023

Ben je leidinggevende of coördinator in een basisvoorziening voor jonge kinderen? Ben je pedagogisch coach / verantwoordelijke / begeleider of lector? Of ben je gewoon in het algemeen geïnteresseerd in ‘leiderschap’? Dan is het webinar over inclusief leiderschap iets voor jou.

Tijdens dit gratis webinar dat plaatsvond op dinsdag 28 februari van 12 u. tot 13 u. deelden we onze inzichten.

Met het ILIAS-project – gesteund door het toenmalige ESF – kregen we twee jaar de kans om uit te zoeken wat ‘inclusief leiderschap’ precies is. Samen met acht Vlaamse pilots uit de kinderopvang 0-3, opvang schoolgaande kinderen, kleuterscholen, en inloopteams hebben we die zoektocht nu volbracht. En die mondt uit in een uitgebreide website (www.ilias.vbjk.be) en een boek, met inzichten, tools, podcasts en (internationale) verhalen over onze vaarroute.

Tijdens het webinar deelden we de belangrijkste inzichten uit de literatuur. Wat is dat nu net, ‘inclusief leiderschap’? Waarom is het zo belangrijk om als leider inclusief te werken? En vooral, wat zijn belangrijke ingrediënten van inclusief leiderschap? We maken via casussen en ‘wat als’-vragen de vertaalslag naar jouw praktijk.
En tot slot stelden we in een notedop het materiaal voor dat je in je eigen praktijk kan gebruiken.

Bekijk de opname van het webinar en de powerpointpresentatie

Download de powerpointpresentatie.

Neem een kijkje op onze ILIAS-website.