Transities & educare voor jonge kinderen in de kijker

2/03/2023 - 2/03/2023

Als onderdeel van het internationale InTrans-project, heeft het Steunpunt Diversiteit en Leren (SDL) en het centrum voor Vernieuwing in Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen (VBJK) een verkennende studie gedaan in de initiële opleidingen om te werken met jonge kinderen en families. Hoe worden transities en educare begrepen en geïmplementeerd in de cursussen van de opleidingen Kinderzorg (CVO, Syntra, 7e jaar), Pedagogie van het Jonge Kind (PJK) en Kleuteronderwijs?

Op 16 december nodigen we u uit om deze reflecties en bevindingen met ons en andere opleiders te bespreken. U ontvangt voor deze dag een discussiepaper en via een plenair gedeelte en een reeks van discussietafels, verkennen we samen de bevindingen. Met als gezamenlijk doel voor ogen: hoe kunnen toekomstige professionals beter voorbereid worden in het faciliteren van transitiemomenten en een educare-pedagogiek voor jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar?

Wanneer?

donderdag 2 maart van 9.00 u. tot 16 u.

Waar?

Pianofabriek
Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis (Brussel)

Voor wie?

  • docenten en opleidingscoördinatoren van de opleidingen Kleuteronderwijs, Kinderzorg / kinderbegeleider (CVO, Syntra, 7e jaar) en Pedagogie van het Jonge Kind;

  • pedagogisch adviseurs / begeleiders voor leerkrachten secundair onderwijs kinderzorg;

  • beleidsmakers / administratoren die gespecialiseerd zijn in de organisatie van initiële opleidingen om te werken met jonge kinderen;

  • onderwijskundigen / pedagogen betrokken op de opleidingen voor jonge kinderen.

TIP: het loont zeker de moeite om met meerdere collega’s van één opleiding deel te nemen om zo onderling te kunnen uitwisselen door deelname aan verschillende discussietafels.

Inschrijven?

Schrijf je in via dit inschrijvingsformulier.