Be-REYN sessie | Quality of life: relevant kader in het werk met Romafamilies

13/11/2018 - 13/11/2018

Quality of Life (QoL) wordt als een relevant kader gezien voor het werken met mensen die diverse ondersteuningsnoden hebben. Het kader integreert verschillende levensdomeinen en vertrekt vanuit de beleving en verwachtingen van de personen zelf. Hoe ervaren zijn hun materieel, sociaal of emotioneel welbevinden? Welke verwachtingen hebben ze ten aanzien van relaties of zelfontplooiing? Betrokkenen krijgen op die manier maximaal mee zeggenschap over de invulling van de ondersteuning. Het QoL kader biedt voorzieningen en dienstverlening een leefwereldgericht perspectief om mee aan de slag te gaan.

Quality of Life van Roma

Nathalie Van Ceulebroeck (AP Hogeschool) neemt ons mee in de inhoud van dit kader. Zij werkt momenteel aan een onderzoek waarbij ze dit kader koppelt aan de betekenis van sleutelmomenten en -personen in het leven van Roma families. Sleutelmomenten en –personen die het volgens hen mee mogelijk maakten dat ze zich thuis voelen in deze samenleving en hen tevens stimuleerden om verschillende aspecten van de eigen identiteit te blijven ontwikkelen.

In deze sessie denken we samen na over de betekenis van dit kader voor het werk dat je nu doet.

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 13 november van 9u30 tot 12u

Waar? Kind & Gezin Academie, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel: wegbeschrijving

Voor wie? Voor alle medewerkers die zich (professioneel en vrijwillig) inzetten voor (een betere) toegankelijkheid voor Roma en Woonwagenbewoners

Prijs? 5 euro, koffie en versnaperingen inbegrepen

Inschrijven? Via de knop rechtsboven

Meer Be-REYN

Ga naar het overzicht van alle activiteiten of lees meer over het Be-REYN project.

Hier vind je een verslag en de foto's van de lancering van Be-REYN (maart 2018).