Be-REYN sessie | Sociale inclusie bevorderen via samenwerkingsverbanden

12/12/2018 - 12/12/2018

Het geheel is meer dan de som van de delen. Daarom slaan verschillende organisaties die zich inzetten voor kinderen en gezinnen, de handen in elkaar. Vanuit een samenwerking kunnen organisaties beter tegemoet komen aan de diverse noden van gezinnen op zeer lokaal niveau. Samenwerking is nodig… maar niet altijd gemakkelijk.

In deze sessie onderzoekt be-REYN vanuit praktijkverhalen hoe de lokale samenwerking mee vorm geeft aan een positieve en rijke leefomgeving voor kinderen van Romafamilies en Woonwagenbewoners. Wat kunnen je als leerkracht of brugfiguur samen met andere organisaties doen zodat gezinnen voelen dat ze echt welkom zijn? Kun je met partners samenwerken als je vanuit het consultatiebureau drempels constateert? Wat kan de rol van het Huis van het Kind hierin zijn? Hoe kun je samenwerking uitbouwen vanuit betrokkenheid op wat gezinnen nodig hebben?

Praktisch

Wanneer? Woensdag 12 december van 9u30 tot 12u

Waar? Kind & Gezin Academie, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel: wegbeschrijving

Voor wie? Voor alle medewerkers die zich (professioneel en vrijwillig) inzetten voor (een betere) toegankelijkheid voor Roma en Woonwagenbewoners

Prijs? 5 euro, koffie en versnaperingen inbegrepen

Inschrijven? Via de knop rechtsboven

Meer Be-REYN

Ga naar het overzicht van alle activiteiten of lees meer over het Be-REYN project.

Hier vind je een verslag en de foto's van de lancering van Be-REYN (maart 2018).