Maak kennis met KOALA ‘Kinderopvang en ontmoeting creëren samen kansen’

KOALA (Kind- en OuderActiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding) bestaat 5 jaar. In Vlaanderen en Brussel zijn er 18 KOALA’s aan het werk. Zij zetten in op het vergroten van participatie van maatschappelijk kwetsbare gezinnen aan onze samenleving. Opgroeien zet hen graag in de kijker met een sterke documentaire over KOALA Heusden-Zolder.

5 jaar KOALA

KOALA is een unieke publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en het Fonds Bernard, Gonda en Emily Vergnes, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. KOALA ging van start in 2018 en duurt 10 jaar

In Vlaanderen en Brussel zijn 18 KOALA’s aan het werk (Aalst, Antwerpen Hoboken, Beringen, Bilzen, Brussel Schaarbeek, Brussel Stad, Gent, Geraardsbergen, Hasselt, Heusden-Zolder, Ieper, Kortrijk, Leuven, Roeselare, Sint-Truiden, Tienen, Tongeren en Vilvoorde). Zij zetten in op het vergroten van participatie van maatschappelijk kwetsbare gezinnen aan onze samenleving. In de eerste plaats door kinderopvang toegankelijk te maken, de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en ontmoetingsactiviteiten te organiseren voor ouders en kinderen. Maar ook door samen te werken met partners onderwijs, vrije tijd, werk, huisvesting, sociaal huis,… om zo meer kansen voor ouders en kinderen te creëren!

Bezoek ook de projectpagina!