Gezinsopvang

In tegenstelling tot de meeste andere Europese landen, kent Vlaanderen een lange traditie in gezinsopvang. Gezinsopvang staat voor kleinschalige opvang. Een onthaalouder (of kinderbegeleider gezinsopvang) organiseert kinderopvang in het eigen huis (of een aparte ruimte). Soms werken twee onthaalouders samen.

De gezinsopvang is een boeiende en uitdagende sector. Elke dag opnieuw vertrouwen ouders hun jonge kind toe aan onthaalouders. Dit biedt hen de kans om uit werken te gaan, opleiding te volgen, te solliciteren of om even op adem te komen. Kinderen vinden er een veilig nest én uitdaging om de wereld te verkennen.

Onthaalouders Sterker Maken

Werken in de gezinsopvang is tegelijk mooi en veeleisend. Daarom ontwikkelden we instrumenten om kandidaat-onthaalouders een goede start te laten maken en onthaalouders ook nadien verder te ondersteunen.
Ontdek de acties en instrumenten op de miniwebsite Onthaalouders Sterker Maken via de rode knop helemaal onderaan deze pagina.

(Deze acties en instrumenten werden ontwikkeld met de financiële steun van ESF in het kader van het project Onthaalouders Sterker Maken)

Meer lezen

Publicaties

Artikels

Projecten

Films

Miniwebsite

Bezoek de miniwebsite Gezinsopvang - Onthaalouderacademie via onderstaande rode knop!

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Hester Hulpia

Medewerkers