Be-REYN | overzicht activiteiten

17/09/2018 - 12/12/2018

Ben jij een brugfiguur die meer wil doen voor de Romakinderen op jouw school? Werk je in de kinderopvang in een diverse buurt, maar bereik je de kinderen van Roma en Woonwagenbewoners nog niet? Sta je in het onderwijs, werk je in een consultatiebureau, een inloopteam, een Huis van het Kind en wil je je steentje bijdragen aan de ondersteuning van Romakinderen en kinderen van Woonwagenbewoners? Heb jij als buurtsteward regelmatig contact met Romafamilies en Woonwagenbewoners en wil je nog iets meer betekenen? Dan is Be-REYN iets voor jou!

Woordje over Be-REYN

Be-REYN is een platform van en voor praktijkwerkers die zich inzetten voor de (sociale) inclusie van Roma en Woonwagenbewoners in basisvoorzieningen voor jonge kinderen. Zodat Roma kinderen en kinderen van woonwagenbewoners zich welkom voelen en volwaardig kunnen participeren aan kinderopvang, kleuterscholen, basisscholen, Huizen van het Kind, gezondheidsorganisaties, consultatiebureaus, de buurt ...

Be-REYN is een open netwerk, een lerend netwerk ook, waarin medewerkers die zich (professioneel en vrijwillig) inzetten voor (een betere) toegankelijkheid voor Roma en Woonwagenbewoners elkaar kunnen ontmoeten, inspiratie krijgen en ideeën kunnen uitwisselen.

Waaier aan activiteiten

Daarom biedt Be-REYN vanaf september thematische sessies en een intervisietraject aan voor alle medewerkers die met Romafamilies en Woonwagenbewoners samenwerken. We organiseren ook een trefdag voor lokale netwerken: hoe organiseer je sociale ondersteuning op doortrekkersterreinen?

3 thematische sessies

Er zijn drie thematische sessie, telkens van 9u30 tot 12u, in Brussel (Kind & Gezin academie).

Je kiest zelf aan welke thematische sessie je deelneemt: één, twee of alle drie. Per sessie betaal je 5 euro (koffie en versnapering inbegrepen).

Klik door op de thematische sessie(s) van jouw keuze: je vindt er meer info over het thema, de eventuele sprekers en kunt je meteen ook inschrijven. 

Intervisietraject

Met een vaste groep werken we intensief rond de thema’s toegankelijkheid, inclusie en diversiteit - in relatie tot Romafamilies en Woonwagenbewoners. Tijdens de bijeenkomsten vertrekken we vanuit de concrete praktijkverhalen van de deelnemers zelf.

De bijeenkomsten gaan door op 17 september, 13 november en 12 december, telkens van 13u tot 16u, in Brussel (Kind & Gezin academie).

Hier vind je alle info over de aanpak, de deelnemers en het engagement en kun je meteen ook inschrijven.

Voor het hele traject (drie intervisiebijeenkomsten) betaal je 15 euro.

Maak de combinatie!

Je kunt de thematische sessies en het intervisietraject combineren. Dan krijg je in de voormiddag telkens inhoudelijke input, in de namiddag wissel je met andere professionals uit over je eigen praktijk, succeservaringen, knelpunten, vragen...

Concreet gaat het om maandag 17 september, dinsdag 13 november en woensdag 12 december, telkens van 9u30 tot 16u in Brussel (Kind & Gezin academie).

Voor het hele pakket betaal je 30 euro: koffie, tussendoortjes en broodjeslunch inbegrepen.

Trefdag doortrekkersterreinen

Op dinsdag 16 oktober organiseert Be-REYN een trefdag 'Sociale ondersteuning op doortrekkersterreinen'. Deze trefdag vindt plaats van 9.30u. tot 16u. in DE KOER, Meibloemstraat 86, 9000 Gent (makkelijk bereikbaar met tram 4 of bus 9).  Er wordt ook een praktijkbezoek aan het doortrekkersterrein in Gent voorzien.

Hier vind je alle info over de trefdag en ook de knop om je in te schrijven,.

Meer weten? Meer lezen?

Alles over het Be-REYN project en een verslag en de foto's van de lancering van Be-REYN (maart 2018).